A kineziológia az izomtesztelésre épül, amely azon összefüggésen alapszik, hogy bármilyen stressz vagy negatív gondolat negatív változást idéz elő a testben, így az izmokban, izomtónusban is. Ez az, amit a kineziológus az izomteszteléssel érzékel. Az agyunk a fogantatásunk pillanatától fogva elraktároz minden eseményt attól függetlenül, hogy tudatosan emlékszünk-e rá vagy sem. Minden egyes eseményt rögzítünk a jelen pillanatig. Az izomtesztelés segítségével a tudatalattiban lévő információkat tudjuk felszínre hozni. Mindenkit érnek negatív hatások, traumák élete során. Ezeket nem mindig tudjuk feldolgozni.A fel nem dolgozott stresszek elraktározódnak, felhalmozódnak és valamilyen testi vagy lelki tünet formájában hívják fel magukra a figyelmet. Az oldások folyamán ezeket a negatív eseményeket keressük vissza a múltban és a hozzájuk kapcsolódó negatív érzelmeket oldjuk fel különböző gyakorlatokkal. Ezeket a negatív hatásokat egészen kora gyerekkorból, születéstől, magzati életből is hozhatjuk vagy akár fogantatásunk előtt környezetünkben, családunkban is jellemző lehetett. Lehet, hogy generációkon át hozott, ismételt negatív mintáktól kell megszabadulnunk ahhoz, hogy egyensúlyban működhessünk. Segít abban, hogy kezünkbe vegyük az irányítást életünk, sorsunk felett és tudatosan irányítsuk.

Hány alkalom szükséges?
Már az első kezelésnél beindul az öngyógyító folyamat és ez maga után hozza a változást is. Nagyon sok függ attól is, milyen mélyről ered maga a probléma gyökere, az egyén személyisége és hogy mennyire rugalmasan tud régi berögzült mintáitól megszabadulni, változtatni azokon. Tehát a változás gyors lehet, ha a kliens készen áll és akarja a változást. Egy hosszabb ideje fennálló problémánál, mélyebb traumánál vagy már fizikai tünet esetében 3 - 5 kezelésre van szükség. A kezelések gyakoriságát szintén teszteléssel végezzük. A javulás mindenkinek a saját ütemében történik.

Miért fontos az érzelmi stresszoldás?

Mire elérjük a 6 éves kort, mintegy 70.000 hiedelmet hozunk létre, melyek meghatározzák, hogy hogyan reagáljunk a dolgokra, lényegében, hogy hogyan éljük életünket. Ezek között szép számmal akad olyan, ami komoly problémát, viselkedési zavart okozhat életünk különböző területein. Korregresszióban kiderítjük, hogy fogantatástól kezdve milyen életkorokban történtek olyan események, melyek egymásra épülve létrehozták a jelenbeli problémát.

Miért van szükség pszichoszomatikus stresszoldásra?

Az érzelmi trauma nem csupán elménkben hagy nyomot, hanem a meridiánokon folyó energia áramlását is akadályozza. Ha a stressz huzamosan fenn áll és az egyensúlyt nem tudjuk visszaállítani, a szervezetben energetikai blokk jön létre, a stresszből így könnyen testi tünetek, ill. betegségek alakulhatnak ki. A betegség mögötti negatív érzelem, korlátozó hitrendszer feltárásával megszüntetjük a lelki okot, így beindul az energiaáramlás és a szervezet öngyógyító mechanizmusa aktiválódik.

 Kineziológia kismamáknak

A módszer már a családtervezés időszakában is nagy segítséget jelenthet, hiszen az oldásokkal mindkét leendő szülőnél feldolgozhatók azok a tudattalan érzelmi, energetikai blokkok, amelyek a meddőségi problémák hátterében húzódnak meg.

A várandósság ideje alatt a szüléssel kapcsolatos szorongás  kezelhető eredményesen. Ha a kismama el tudja engedni a fájdalommal, komplikációkkal összefüggő, azokat előrevetítő aggodalmakat, a szülés sokkal probléma- és fájdalommentesebb, ellazultabb, bensőségesebb, így mind a mama, mind a baba számára harmonikusabb élmény lehet, megkönnyítve a kis jövevény útját a "mi világunkba".

A szülés utáni depresszió, a szoptatási problémák, a túlzott megfelelési kényszer, a mértéktelen aggódás hátterében mindig valamilyen érzelmi blokk húzódik meg – ezek feltárása, feloldása hatékonyan megvalósítható ezzel a módszerrel.

Az eredmény pedig kiegyensúlyozott és nyugodt állapot, melyben az édesanya és az édesapa azt tudja a babának nyújtani, ami szinte mindennél fontosabb számára: az ÉRZELMI BIZTONSÁGOT.

 

Kineziológia és a gyermek

Csecsemőkorban

Édesanyán keresztül oldunk, de lehet apán keresztül is.
Oldhatják a gyermek születésének körülményeit, császáros születés nehézségeit, segíthetnek a hasfájós időszakon, alvásproblémákon, szoptatási problémákon, étvágytalansági ügyeket, az édesanya szülés utáni depresszióját, és még számos egyéb ügyet…

4-9éves korban

Már tudunk a gyermekkel személyesen is együtt dolgozni.
Itt még mindig nagy szükség van a szülői részvételre. Oldódhatnak beilleszkedési zavarok, túlzott anyai kötődés, félelmek a sötéttől, vagy egyéb dolgoktól, testvérharcok, étvágytalanságok, túlsúly, mozgásproblémák, figyelemzavar, dührohamok, túlzott hiszti, félénkség és még számos egyéb ügy…

10-14 éves korosztálynak

Önállóan, szülő nélkül is tudunk velük dolgozni. Ilyenkor a gyermek már részese a saját változásának.
Oldódhatnak beilleszkedési zavarok, anyai túlzott kötődések, koncentrációs gondok,  egyensúlyproblémák, gyakori betegeskedések, félelem a tanulástól, megfeleléstől, oldódhat diszlexia, tanulási nehézségek, magányosság, zárkózottság, megbízhatatlanság, önbizalomhiány, félelem a szerepléstől és még számos egyéb ügy...

 

Tek (Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia) 

A Tek Tanácsadó segíti kliensét életmódja, életvitele, életszemlélete megújításában, a minőségileg jobb élet elérésében. Speciális technikával feltérképezhető, hogy melyik generációnkban blokkolódtak vagy léptek működésbe azok a minták, amelyek a jövőbeli célunk megvalósítását akadályozzák. 

A tanácsadás során komoly eredményt érhetünk el táplálkozási szokásaink azonosításával (metabolikus folyamatok) valamint letapadt, leragadt érzelmeink felderítésével (rekonstrukció).

Honnan tudhatjuk, hogy elindult a változás folyamata?

Megváltozott emberi kapcsolatok, kiegyensúlyozott, harmonikus  életvitel, a testsúly rendeződése a legbiztosabb jelei  a változásnak. A generációs háttér feltérképezésének eredményeképpen, a kezelések, a kliens családjában is érvényesülnek.

 

Régi vitatéma, hogy az öröklődés vagy a tanulás élvez-e prioritást. A tudományos meghatározás szerint az epigenetika azokkal az öröklődő változásokkal foglalkozik, melyek nem járnak a DNS szekvencia megváltozásával. A DNS átörökítő szerepéről már sokat tudunk, de nem derült fény arra, hogy hol rejtőzik a DNS-ben nem kimutatható, de mégis továbbadódó betegségek, problémák oka. Vannak olyan jelenségek, melyeket kísérletek során kutatva a tudósok arra a megállapításra jutottak, hogy forrásuk a testben van, de mégsem a génekben kódolt. A DNS-hez kapcsolódó metilációs mintázat vizsgálata adta meg a kérdésekre a választ. Ez a metilációs mintázat környezeti, külső és belső hatásokra változik.

A több évtizedet átölelő, kisebb szociális és családi közösségek vizsgálatára kiterjedő kutatások során kiderült, hogy pl. az egyik családtagnál életkörülményeinek megváltozása következtében kiváltódott metilációs mintázat változás leképződött bizonyos idő elteltével a többi családtagnál is. Így kiderül például, hogy családtagunk sorsában nem csak lelkileg osztozunk, hanem testünkben, fizikai létünkben is követjük Őt.

Tudományos bizonyíték született arra, hogy nem csak fogantatásunkkal kapunk információkat szüleinktől, generációs vonalunktól, az információfelvétel és testi beépítés az élet későbbi szakaszában is megtörténik. (Pl. az örökbefogadott gyermek már megszületve örökölheti genetikailag idegen nevelőszülők által átélt traumák testi leképződését).

Természetesen felmerül a kérdés, hogyan is adódhatnak át ezek az információk. A tudomány erre még keresi a választ. Pedig ott van körülöttünk, abban az információs térben, melynek része a kollektív tudattalan, a nemzeti- családi és személyes tudattalan. Mindaz, ami valaha Velünk történt, amit generációs őseink átéltek, amit más dimenziókban megtapasztaltunk, ott van körülöttünk, hatást gyakorol életünkre, gondolatainkra, érzelmeinkre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A facebookon